lauantai 27. syyskuuta 2014

AAMUSTA ILTAAN

05:04 - Ensimmäinen vapaa aamu ilman ylppäreihin lukemista ja herään tähän aikaan? Ärsyttää, missä mun (olemattomat) unenlahjat oikein viipyy tänään, mietin vaan.

05:07 - Selaan instagrammin, ask.fm, facebookin, bloggerin ja lemppariblogit läpi ja saan kulutettua kymmenen minuuttia siihen. Miksei yön aikana oo tapahtunu mitään kiinnostavaa?

05:20 - Käperryn poikaystävän syliin, kun se tuhisee vieressä. En viitti herättää sitä näin aikasin, jottei mun tartteis olla yksin. Silti se ajatus käy mun mielessä useesti tulevina hetkinä.

05:30 - Nousen ylös, haen ison kulhollisen suklaamuroja ja liian paljon maitoa niihin. Avaan koneen, selaan uudestaan kaikki uudet postaukset läpi ja naputtelen minuutin välein "vanhempi postaus" - nappulaa ja yritän saada kulutettua aikaa.

06:10 - Fiilistelen vanhojen biisien äärellä ja toivon, että mulla ois ees julkaisemattomia kuvia, joista voisin kasata jonkinnäkösen postauksen, niin kauhee postaushimo. Siitä kuvienpuutteesta sainkin idean toteuttaa tän postauksen näin.

07:04 - Laitan tori.fi- sivulle muutamat vaatteet myyntiin ja pidän peukut pystyssä, että mun vanhojentanssimekko menis viimein kaupaks. Se vie ihan tuhottomasti tilaa täällä, muttei sitä mihinkään kellarivarastoonkaan viitti laittaa pölystymään.

07:34 - Peilistä kattoo tyttö likasilla hiuksilla, iho huonossa kunnossa ja ilman vaatteita. Oon pitäny mun hiuksia nutturalla yhtäjaksoisesti kolmekyt viis päivää, avaten ne vaan suihkun ajaks. En enää edes muista, miltä tuntu pitää hiuksia auki tai ylipäätänsä kihartaa tai suoristaa niitä.

07:37 - Laitan musiikkia taas kovemmalle ja turhaannun, kun nään eteisessä meiän uuden sohvapöydän. Tilattiin se(kin) netistä pari päivää sitten ja haettiin se postista eilen, kunnes kotona huomasinkin, ettei se vaan sovi meille olkkariin. En tiedä mikä mättää, toi on kuitenkin malliltaan tosi kiva, muttei vaan mätsää tänne. En jaksais millään hoitaa taas jotain järkyttävää palautusrumbaa, jonka pelkkä ajatuskin ahistaa.

IMG_5659

08:34 - Kyllästyn ihan totaalisesti olemaan yksin ja herätän ton poitsun hyppäämällä ilmalennosta suoraan viereen huutamalla, että ois muka koulupäivä ja se on myöhässä. Ei tepsi, joten vien peiton mukanani pienen painiottelun jälkeen. Hoputan sitä värjäämään mun hiuksia, että saisin käytyä suihkussa vihdoin ja viimein. Tänään on shoppailupäivä ja oon siitä niin innoissani!

09:19 - Joonas alottaa levittämään väriä, mä istun ilman vaatteita meiän kylmällä kylppärin lattialla ja toivon, että tää urakka ois kohta ohi. Jäädyn. Manaan ääneen sitä, kuinka epämukavaa tää on.

10:09 - Väri on vihdoin viimistä myöten päässä, nyt vaan pidetään peukut pystyssä, et lopputulos ois ees suhtkoht onnistunut. Yleensä nimittäin mun hiustenvärjäysoperaatiot ei oo sieltä onnistuneimmista päistä.

10:31 - Jään suihkuun pesemään hiuksia ja viihdyn siellä tekemässä kasvohoitoja ja kuorimassa ihoa tulikuuman veden valuessa tauotta. Unohtamatta tietenkään muita tyttömäisiä hömppäjuttuja, luojan kiitos meillä on kiinteä vesimaksu.

10:50 - Tuun vihdoin ulos, kylppäristä tuli kirjaimellisesti kokonainen huoneellinen tulikuumaa vesihöyryä ja on aika lakata kynnet. Rakastan punasta Essien lakkaa, joka levittyy ja kuivuu niin nopeesti.

10:51 - Huomaan mun hiuksissa olevan edelleen shampoota ja ryntään uudestaan suihkuun. Turhauttaa kastaa vartalo uudestaan just, kun olin saanu kuivattua sen.

10:53 - Syödään ite tehtyä kinkku-ananas-pitsaa ja sanon ääneen, että voisin syödä loppuelämäni pelkkää sitä. Nam, voi kunpa joku enkeli nyt kiikuttais sitä mun nenän eteen.

IMG_5236

10:54 - Ilmotan meiän lähtevän ikeaan puolentoista tunnin päästä ja Joonas käperty sänkyyn takasin huojentuneena siitä, ettei tarvii vielä pitää kiirettä.

10:55 - …kunnes saan sähköpostiviestin, jossa sanotaan "tullaan tänään katsomaan sitä vanhojentanssimekkoa" ja tajuun, että meiän täytyy muuttaa meiän ikeasuunnitelmia sen takia ja lähtee suoraan seuraavalla bussilla. Katon seuraavan bussin, jonka lähtöön on aikaa vartti. Läksytin Joonaksen suihkuun, kuivasin kymmenen minsaa hiuksia ja lähettiin siltä seisomalta.

11:05 - Ollaan ulkona, kunnes unohdin ottaa ostoslistan. Juoksin hengästyneenä takas meiän kerrostaloon ja pikapikaa bussipysäkille. Huh, ehittiin. Joonas sanoo, et ois kiva joskus lähteä ilman kiireitä kotoa, kun mun kanssa eläminen on kuulemma aina sellasta "hei lähetäänkin viiden minuutin päästä sen kolmen tunnin sijaan".

11:59 - Perillä ikeassa, mua alkoi suututtaa ja lappaan ostoskärryyn ties mitä tavaroita kysymättä mitään mielipiteitä mistään tavaroista. Mulla on aina shoppaillessa sellasia kausia, että saatan ostaa vaan pinkkejä tavaroita maanantaina ja tiistaina saatankin ostaa pelkkää valkosta. Meiän koti on ihan valkosesti sisustettu, eikä täällä oo mitään tummaa. Kuitenkin, koska mua suututti, niin meiän ostoskorin sisältö oli täynnä mustaa tällä kertaa. Eikä taaskaan mitään oleellista, vaan pelkkiä hömppäjuttuja.

12:23 - Soitan äitille, että tulee hakemaan meiän yheltä. En oo koskaan ollu näin nopee yhellä ikeareissulla heh.

12:48 - Huomaan täydellisen koristetyynyn kassojen lähellä, jota varten lähetään kassoilta takasin alkupisteeseen hakemaan sitä tyynyä. Loppuunmyytyä sellasta, joka toivottavasti saadaan pian kotiutettua tänne!

13:00 - Iskä tulee meitä vastaan ja pikkusisko hyppää mun syliin, eikä päästä irti ikuisuuksiin. Ajetaan ruokakauppaan, iskä ja äiti on luvannut (taas…) sponssata koko ostosreissun, joten pinoon ostoskärryn kukkuroilleen samalla tavoin, kun mulla oli tapana tehdä kotona asuessa. Äiti ja iskä aina vinoilikin sitä mun kotona asuessa, ettei mua kannata ottaa kauppaan mukaan, kun siinä säästää monta sataa euroa viikossa…

IMG_5703

14:01 - Vihdoin kotona, iskä nappaa meiltä pyykkikassit pestäväks niille ja jättää pikkusiskon meille yöks.

14:12 - Enää vartti niitten mekonsovittelijoiden tulemiseen ja meiän kämppä on hujanhajan, kun lähettiin kotoa niin kiireessä! Mä juoksen pää kolmantena jalkana siivoomassa ja Joonas rakentaa Mirvan kanssa majaa meiän sohvan sisään, jotta mun pikkumuru vois esittää nukkuvaa noitten henkilöitten käydessä :-D

14:39 - Syödään taas kolmestaan viimeiset palat pitsasta ja rupesin meikkaamaan blogikuvia ja tulevaa leffaa varten. Tuntu ihan luksukselta laittautua niin pitkän tauon jälkeen, mut ulkona huomattiin, ettei se mun juurikasvu ollut mihinkään värjäytynyt… Pitää siis käydä ostamassa uus purkki väriä.

14:41 - "Ei näistä kuvista tuu yhtään mitään.. Taaskaan, mennään sisälle".

15:07 - Ollaan menossa kohta leffaan, joten kerätään leffaeväitä kasaan ja varataan liput ennakkoon jonottamisen sijasta.

IMG_5060

15:32 - Meiän kotona aletaan poratamaan hyllyä kiinni betoniseinään ja voin kertoa sen äänen olevan niin hirvee, et häippästiin mun pienemmän kopion kanssa sukkasillaan meiän kerrostalon käytävään kuluttamaan kahtakymmentä minuuttia. Kiivettiin ylimpään kerrokseen ja se poraamisen ääni oli sielläkin ihan korvia raastava.

17:17 - Viiru ja Pesonen- leffa alkaa, mulla ei oo mitään odotuksia siitä etukäteen. Toivottavasti ois hyvä, en muista yhtään ton juonesta ennestään.

18:12 - Mistä lähtien jokaikinen uus lastenleffa- tai sarja on ollu näin huonoja? En enää koskaan kato kakstuhatluvun lastenleffoja. Varsinkin toi trailerina ollu muumipätkä sai mut kiehumaan, ne aidot alkuperäset on ne ainoot oikeet, eikä mitkään tollaset.

18:45 - Taas bussissa menossa kotiinpäin, oon ihan rättiväsynyt aikasin heränneenä, mut pikkusisko vaan jatkaa loputonta höpöttämistään.

19:12 - "Noora, meikkaa meiät samannäkösiks" ja seuraava tunti kulu sisaruskuvien ottamisessa ja toistemme vaatteitten sovittelemisessa. Mua jaksaa aina naurattaa se, miten meillä on ikäeroa 11 vuotta, mut taidetaan nyt jo painaa saman verran ja käytetään molemmat lastenkoon 140- kokoa paidoissa ja takeissa. Leffaan mennessäkin Mirva nappas mun vansit jalkaan omien tennareittensa sijasta.

21:54 - Yritän saada tän postauksen kuvamatskua kasaan väkisin vääntämällä ja huomasin niistä tän päivän kuvista onnistuneen sittenkin neljän! Höh, en siis voi laittaa tähän niistä yhtään, vaan joudun laittamaan ne kaikki samaan postaukseen. Kuvien metsästys siis jatkuu…

22:02 - "Onks toi taas sellanen kellonaikapostaus?", kuuluu mun vierestä.

22:03 - "Hei millon sä postaat ton?", se sama poitsu jatkaa ja yrittää kurkkia näyttöön lukien tekstejä. Inhoon sitä, sillä se on maailman ärsyttävintä kirjottaa postausluonnosta, kun joku lukee vieressä sitä.

22:27 - "Muru, tuuks nukkumaan mun kanssa?". Ajattelen tän postauksen saavan kelvata, näillä väsyneillä silmillä en ois kovin pitkälle muutenkaan pötkinyt. Hyvää yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoittehan asiallisesti, kiitos! :-)