sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Q&A 2/4

Mikä on seuraavana ostoslistallasi? Uudet verhot, parvekkeen tuolienpäälliset, parempi lamppu makuuhuoneeseen, kaks yölamppua, valkosta maalia, sisustustavaroita ja kaikkea tollasta pikkusälää! Pliis, lahjottakaa joku mulle tuhat euroa tai ees työpaikka… 

Inhokkiväri? En inhoo mitään muuta väriä yhtä paljon kuin sinistä. Se on musta maailmankaikkeuden rumin väri ja sen pelkkä näkeminenkin saa mut kiehumaan raivosta. Kaikista kamalinta oli, kun mun yks lukioaikainen paras ystävä käytti vaatteissaan aina pelkkää sinistä, koska sen mielestä se oli niin nätti väri… Voitte vaan arvata, että olinko samaa mieltä sen kanssa siitä haha.

Kuinka paljon maksatte _itse_ vuokraa? Miks tää "itse" on korostettu? :-D Kyllä me tää koko kuudensadan euron vuokra kokonaan omasta pussista maksetaan. 

Miten muuten ootte jakanut ruoka yms ostoksien hinnat? Meillä on yhteinen tili, josta ostetaan kaikki yhteiset jutut kotiin. Siirretään molemmat sinne kuukausittain tietty summa ja molemmilla on sinne omat kortit, joilla maksetaan esimerkiks ruuat ja kalusteet tänne. Maksetaan lähtökohtasesti ihan kaikki puoliks niistä sisustusjutuista ruokaostoksiin, mut joskus mä maksan kokonaan ite sellaset tyttömäiset "turhakkeet" (= kynttilänjalat, koriste-esineet ja muu hömppä), jos toisella ei oo välttämättä laittaa rahaa sellasiin ei-välttämättömiin juttuihin. 


Unelmien työpaikka?  Jos tietäisin, niin oisin varmaan hakemassa sinne sisään parhaillaan… Osaan sanoa vaan sen, että se ei oo fyysistä työtä ja varmasti naispainotteinen ala. Joku sosiaaliala varmaankin, jossa työskentelisin nuorten/lasten kanssa päivittäin. Harmi vaan, että noilla aloilla on ihan surkee palkka ja se vaikuttaa mun elämään aika paljon siinä määrin, että haluunko luopua esimerkiks matkustamisesta huonopalkkasen työn vuoksi ja miettiä jatkuvasti raha-asioita. Vielä kuukaus sit mua kiinnosti lastensuojelutyö ihan hirveesti, mut nyt kun näin millasta se konkreettisesti on, niin en todellakaan vois työskennellä siellä. Tiiän kyllä, että ne somessa levinneet videot sossuista on ihan ääritapauksia, mut kyllä niissä aika pitkälti perää silti on :-( 


Asuinalueesi hyvät ja huonot puolet? Huonoja on se, että tää on niin kaukana keskustasta ja se, ettei täällä asu nuoria. Valittiin näköjään sellanen mummojen ja lapsiperheiden suosima seutu. No, äitin mielestä toi oli vaan hyvä puoli, niin sen ei tarvii pelätä ihan niin paljoa mun hengen puolesta. 
Ja se, ettei ton neljänsadan metrin matkalla bussipysäkille oo katuvaloja, oon nimittäin ihan paniikissa aina öisin, jos joudun kävelemään yksin kotiin. 

Missä näät ittes 10 vuoden päästä? Oon toivottavasti opiskellu itelleni ammatin, omistan maailman ihanimman tyttären, asun vaaleenharmaassa mun suunnittelemassa omakotitalossa, oon päässy matkustelemaan monesti ja vietän sellasta elämää, mistä tykkään. Oikeestaan sillä ei oo mitään väliä, että toteutuuko mun unelmat, kunhan oon onnellinen ja elän turvallista elämää. 

Bloggaamisen hyvät ja huonot puolet? Hyviä puolia on ehottomasti enemmän: voin selventää ajatuksiani tän kautta, saan inspistä elämään, itseluottamus kasvaa, tuttavat voi lukee satunnaisesti kuulumisia täältä kiireisinä hetkinä, kehityn kirjottamisessa ja bloggaaminen rentouttaa ihan sairaasti! Huonoja puolia on ehkä vaan se, että tekee mieli tulla kirjottelemaan just sillon, kun pitäis olla tekemässä jotain tärkeetä esimerkiks lukemassa ylppäreihin. 


IMG_0784

Ootko tutustunut ihmisiin blogin kautta? Oon nähny yhtä tyttöä blogin kautta joku kolmisen kertaa ja ihan sattumalta asutaan nyt ihan vaan muutaman kilsan päästä toisistamme. Muuten en oo tainnu nähä ketään blogimaailman ulkopuolella tai tutustunut niin hyvin, että tunnettaisiin paremmin. Se ois musta kuitenkin ihan sairaan hauskaa tutustua paremmin joittenkin samanhenkisten bloggaajien kanssa, mut oon kauheen huono tutustumaan ihan tuntemattoman kanssa. 


Monessako vaatekaapissa sulla on vaatteita? Mulla on niin vähän vaatteita nykyään, että ne mahtuu kahelle pienelle hyllylle. Meillä on täällä yks tavallisen kokonen vaatekaappi ja mun vaatteita on siellä 1/10 osa. 

Kustannatko kaikki vaatteesi itse? Joo, tuntuis vähän hassulta pyytää tän ikäsenä äitiä maksamaan mun vaatteita, kun oon täysi-ikäinen enkä asu ees kotona. Tottakai joskus äiti pyytää mua shoppailemaan sen kanssa ja sanoo, että jos löydän jotain kivaa, niin se voi maksaa sen, mut harvoin löydän oikeen mitään.

Onko sulla ketään tyyli-ikonia? Ei oikeestaan, mä en seuraa yksittäisiä henkilöitä, vaan tykkään enemmän yhen henkilön tietystä asusta, mut en sen tyylistä kokonaisuudessaan. 

Onko tyylisi muuttunut useasti? On, melkeen joka vuosi se on erilainen ja mun on uusittava koko vaatekaappi. Yritän koko ajan saada siitä enemmän tyttömäisempää ja vaihtaa housut kokonaan mekkoihin. Toivottavasti tää vaihe ois niistä viiminen, sillä ulkonäköön saa menemään ihan hirvittävät määrät rahaa ja kaikista ihanteellisin hetki ois se, että kaikki vaatekaapin vaatteet miellyttäis silmää vielä vuosienkin jälkeen. 

Ootko tyytyväinen tämän hetkiseen tyyliisi? Päinvastoin! Mulla on niin kapeet nilkat, olkapäät ja jalat, että löydän kaupasta ainoastaan kivoja toppeja. Ottaisin mielelläni takkeja, kenkiä ja mekkoja tuplaten lisää, sillä nyt musta tuntuu, että pukeutuisin päivittäin samankaltasiin asuihin. Sellasiin asuihin, joika postaan blogiinkin, oon kuitenkin ihan tyytyväinen. 

Häpeätkö sun nuoruuden tyyliä ja pukeutumista? En mä varsinaisesti häpee, mut katon vähän pilke silmäkulmassa, kun olin ilmeisesti arvioinu itteni olevan silloin M-kokoinen, enkä tosiaan tiiä miksi. Jouduin heittämään pois kaikki vaatteet tolta ajalta, sillä noi kaikki vaatteet on ollu ihan ylitsepääsemättömän isoja mulle. Ostin myös paljon vaatteita logiikalla "Kiva paita, mut tää on tosi iso. Ostan sen silti, koska voinhan mä tulevaisuudessa kasvaa tähän kokoon" ja senttiäkään en kasvanut.

IMG_1728
Hirvein ruoka mitä olet ikinä syönyt? Kaikki salaatit, kasvikset, tosi mausteiset ruuat, vihannekset ja valmisruuat. En oo koskaan tykänny noista mistään enkä voi ymmärtää esimerkiks mäkin tai hesen hamppareitten hehkutusta. Maistoin niitä pari kertaa ja meinasin oksentaa. Oon niin nirso, että inhokkiruokia löytyy maailmasta enemmän kuin sellasia, joista tykkäisin… 

Mistä karkeista tykkäät eniten? Dumleista, ehottomasti. Joonas toi mulle laivalta kilon dumleja ja söin ne päivässä tai kahessa. Irtsarit on myös ihan sairaan hyviä, mut en koskaan raaski ostaa niitä. 

Voisitko kuvitella ryhtyväsi vegaaniksi? Tää ois ihan mahottomuus, kun mä en tykkää tai syö ollenkaan kasviksia (herneitä ja kurkkuja lukuunottamatta). Tekisin oman osuuteni ympäristön vuoksi siis jollain muulla tavalla kuin syömällä vegaanisesti. Ymmärrän kyllä sellaset vegaanit, jotka syö niin ihan vaan siksi, ettei tykkää lihasta. Mut se on musta tosi kyseenalaista, että moni mun tuntemista eettisistä vegaaneista matkustaa kauas ulkomaille viis kertaa vuodessa, käyttää paljon autoa liikkumiseen, pukeutuu nahkavaatteisiin tai roskaa luontoa, vaikka korostaa jatkuvasti luonnon etua.

Kuinka paljon sulla kuluu suurinpiirtein viikossa shoppailuun? Ruokia ei lasketa. Ostan suurinpirtein kerran viikossa jonkun uuden vaatteen, joten noin kolmekymppiä ehkä? Talvisin menee aika pienet summat, kun kaupoissa on niin tylsiä vaatteita, mut kesäsin tuhlaan sit senkin edestä. Mitään tiettyä summaa on vaikeeta sanoa, kun tää on niin paljon kiinni siitä, että onko mulla jotain menoja keskustassa (…jolloin poikkeen satavarmasti kiertelemässä kauppoja). 

Mitkä on sun vaatekaapin kulmakiviä? Mekot ja hameet. Mulla on niin "huonon"mallinen vartalo tän maan kokomitotuksen perusteella, sillä oon oikeesti yhtä kokoa kaupan pienintä kokoa pienempi, joten niitä istuvia vaatteita ei kovin helposti löydetä. Ois ihanaa päästä shoppailemaan johonkin pienikokoseen maahan, sillä ei ois ainakaan kokojen kanssa ongelmaa! 

Millä perusteella valitset vaatteesi aamulla? Talvisin sen perusteella, mikä on lämpimin asuvaihtoehto. Kesällä sen perusteella, mitkä niistä on mekkoja tai hameita. Oispa jo lämmin kevät, niin pääsisin vihdoin pukeutumaan mulle tyypillisimmällä tavalla, oon nimittäin niin kyllästynyt pukeutumaan lämpimästi ja tylsästi. Oon niin kateellinen niille tyypeille, joilla on tarpeeks tyylisilmää pukeutua talvellakin tyylikkäästi, mut silti tarpeeks lämpimästi.

Kuinka usein käyt keskimäärin vaatekaupoissa kuukaudessa? 15-20 :-D Puolustukseks voin todeta, että mun koulu sijaitsi ihan parinsadan metrin päässä H&M, Zarasta ja Bikbokista… Ja siitä samasta paikasta lähtee mun bussi kotiin, joten shoppailemaan oli "kätevää" mennä oottelemaan bussia talvipakkasen sijaan. Nyt toi lukumäärä on onneks paljon alhasempi, kun ei oo mitään tarvetta käydä keskustassa lukuloman aikana. 

Mikä on sinun mielestäsi massaa nyky nuorilla pukeutumisessa? Näin äkkiseltään ei tuu mieleen kuin Korsin laukut ja Conssit. 

Mikä on kallein asusteesi tai vaatteesi, jonka olet ostanut? Mun vaatekaapista ei löydy mitään kalliita juttuja, sillä en oo kauheesti merkkien perään. Kallein on varmaan mun vanhojentanssimekko, joka maksoi vähän yli viissataa euroa mut se olikin vähän spesiaalimpi juttu. En kuitenkaan ikinä maksais mistään vaatteesta (häämekkoa lukuunottamatta) noin paljoa. 

Kuinka paljon maksoi kallein omistamasi paita? Vähän alle satasen. 

Osaako joonas yllättää romanttisilla asioilla, mikä on sellainen joka on jäänyt mieleen? Ei hirveen usein, mut sellasia perusjuttuja välillä niinkuin siivoo koko kodin mun poissaollessa, laittaa kynttilöitä palamaan ja on tehny jotain hyvää ruokaa. Keväällä riideltiin Joonaksen kanssa ihan typerästä asiasta monta päivää ja sit meillä kotona sattu tulipalo, josta en aluks kertonu sille (koska mykkäkoulussahan ei tunnetusti avata suutaan haha…). Lipsautin vahingossa sen kuitenkin ja hetken päästä tuli viesti "voiks tulla siihen kivelle 200 metrin päähän teiän talosta?". Mä menin siihen ihan kiukkusena ja siellä se oli mua vastassa kukkien ja suklaalevyn kanssa. Kaikista erikoisinta tässä oli se, ettei Joonas todellakaan oo sellanen, että se vaan ilmestyis tolleen paikalle tekemään sovintoa, vaan se on yleensä tosi aikaansaamaton tollasten juttujen kanssa, joten toi oli niin odottamatonta! 

Mikä kommentti/asia/ymsyms. sulle on jäänyt blogin kautta mieleen? Sellaset anonyymikommentit, joiden kirjottajat oisin halunnu tietää! Samantapaisella kirjotustyylillä on tullu muutamat älyttömän ihanat kommentit ja ne kuulosti niin sydämellisiltä ihmisiltä, että oisin halunnu tutustuu heihin paremmin. Tai usein he on just sanonu, että on kuitenkin ollu mun kanssa esimerkiks samassa porukassa, joka viittaa siihen että mä kuitenkin tietäisin heiät nimeltä :-) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoittehan asiallisesti, kiitos! :-)