keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

WHEN IN OSLO

IMG_7421
Täytyy myöntää, etten tiennyt Oslosta etukäteen lähes mitään. Aiemminkin oon maininnut mun projektista käydä kaikissa Euroopan maissa ja tästä oli hyvä aloittaa, sillä löysin lähes ilmaiset lennot sinne. Hinnat nähtyäni, kiljuin kymmenen sekuntia poikaystävälle, että sen täytyy tulla mukaan ja lupauduin maksamaan vaikka senkin matkan, jos en joutuisi menemään yksin. Meni kakskyt sekuntia kauemmin, lennot oli varattu ja hypin sohvalla, sillä viime ulkomaanreissusta oli vierähtänyt liian kauan aikaa. Tiesin varmaksi kaksi asiaa: kyseisessä kaupungissa kaikki maksais maltaita ja se olis täynnä kalastajamiehiä. Ensimmäinen tieto osui täysin nappiin, sillä turistin täytyy olla aika rikas, jos meinaa pysytellä elossa niillä hinnoilla (esimerkiksi pikkuinen sipsipussi maksoi seittemän euroa, halvin HOSTELLI sata euroa yöltä, "mäkin euron juusto" vitosen, ravintoloiden edullisin pasta 25 euroa ja kaikenhuipuksi pienet pitsat oli 35 euroa). Ja ei, mä en liiottele! Hintatasostaan huolimatta tykkäsin Olosta paljon ja voisin suositella sitä ehdottomasti viikonloppuvisiitin kohteeksi. 

IMG_7393IMG_7339IMG_7291IMG_7202
IMG_7592
IMG_7371
Koko kaupunki oli ihan täynnä kukkia ja tuntui ihanalta, että käveli minne tahansa, niin kukatonta kohtaa ei vaan löytänyt keskustasta. Oon sellanen kukkafriikki, joten olin yhtä hymyä siellä miljoonien väriloistojen seassa. Käveltiin ympäriinsä muutama päivä ja kaduilta kuului hyvää musiikkia, ihmiset hymyili ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Voin kertoa, että arjen stressi unohtui samantien sinne mennessä, eikä oo vieläkään palannut takaisin. Jotenkin on niin rentouttavaa syödä kunnolla ulkona ja olla paikassa, jossa netti ei toimi, jolloin voi keskittyä pelkästään siihen hetkeen. Ajattelin kuvata sieltä reissuvideota pienissä pätkissä ja teinkin sen, mutta jälkeenpäin tajusin, että niitä on ihan liian vähän blogivideoksi koostettavaksi - joten täytyy jättää sen tekeminen seuraavaan reissuun… Vielä on kuitenkin paljon kuvamatskua julkaisemattomana, joten toivottavasti ette kerkeä kyllästymään näihin matkustusaiheisiin postauksiin! 

2 kommenttia:

  1. Huh miten korkeat hinnat! :o Oslo vaikuttaa muuten kyllä ihan mielenkiintoiselta matkakohteelta, ainakin kivoja kuvia oot saanut otettua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli, äiti ja iskä vitsailikin etukäteen, että pitää ottaa omat evät mukaan :-D Kyllä me silti syötiin ulkona, sillä kaupoissakin oli hinnat tosi korkeella ja ei lomalla jaksa miettiä raha-asioita, vaan haluaa vaan rentoutua. Kiitti, kiva että fiilis välittyi!

      Poista

Kommentoittehan asiallisesti, kiitos! :-)