maanantai 25. huhtikuuta 2016

BERLIINI

IMG_7586
IMG_7564
IMG_7576IMG_7577
IMG_7569IMG_7570
Täältä tulis muutamat räpsyt kuukauden takaa Berliinistä, kun käytiin siellä neljän päivän reissulla. Meiän reissu koostui pitkälti shoppailusta (kuten edellisestä ostospostauksesta saattoi huomata), mutta käytiin me kattomassa myös parit nähtävyydet. Yleensä kuljen ympäriinsä kamera kaulassa, mut tällä reissulla halusin mieluummin kierrellä ja kattoa maailmaa omilla silmillä. Usein nimittäin tulee elettyä linssin läpi ja ajatukset on siinä, että miten saisi mahdollisimman kivan kuvan. En ollut ennen käynyt Berliinissä, mutta koska sydän kaipasi minilomalle maailmalle, niin oli pakko tarttua Euroopan tarjontaan. Meillä sattui reissun aikana vaikka mitä ja joka päivälle osui joku karmiva vastoinkäyminen. Näiltä ei voi koskaan välttyä matkustaessa, vaikka kuinka olisi varovainen. Ensimmäisenä päivänä pyydettiin paikalliselta apua metrolipun ostamisessa ja hän näpytteli meille oikeat liput. Hypättiin metroon ja tarkastaja tuli, joka huomautti, ettei oltu leimattu meidän lippuja. Ei tiedetty sellaisesta käytännöstä, mutta tarkastaja oli kiva ja antoi leimata seuraavalla pysäkillä. Myöhemmin illalla oltiin tulossa väsyneinä kotiin, kun oltiin reissattu metrolla koko päivänä. Tarkastaja tuli, näytettiin lippumme ja hän raivostui ihan silmittömästi. En ymmärtänyt mistä oli kyse, mutta huutojen saattelemana meidät heitettiin ulos metrosta. Tarkastaja seurasi perässä, vei meidät lippuautomaatille ja sanoi, että oltiin matkattu lastenlipulla vahingossa koko päivä. Lastenlippu maksoi siis 1,20€ ja aikuisten 1,80€, mutta ei tiedetty sitä, koska pyydettiin paikallista ostamaan meille liput… Yritin selittää, että kyseessä on oikeasti puhdas vahinko ja ei osattu käyttää automaattia, mutta koko touhu alkoi mennä sen verran aggressiiviseksi ja väkivaltaiseksi tarkastajan osalta, että siihen tuli ympärille poliisit. Saatiin sitten 120€ sakot ja kyllä siinä vaiheessa fiilis oli tosi epäoikeudenmukainen. 

Toisena päivänä meidän hostellihuoneeseen tuli nainen, jolla oli niin rajut pakkoliikkeet ja huudot, ettei kukaan siinä huoneessa saanut nukuttua. Hän nukkui mun yläpuolella ja riehui niin paljon sängyssään, että mulla oli hermot älyttömän kireällä. Koko sänky tärisi, kukaan siinä huoneessa ei saanut unta ja nainen löi itteään jatkuvasti. Luulen, että naisella oli tourette, mutta mun mielestä olisi silti ollut reilua varata yksityishuone - sen sijaan, että estää kaikkia muita nukkumasta käytöksellään.  Tottakai sairaus on aina sairaus, mutta se ei saisi vaikuttaa muihin ihmisiin. Kolmantena päivänä huoneeseen tuli pahemman luokan narkkari, joka jostain syystä otti mut silmätikukseen. Tää tummaihoinen narkkari haisi vastenmieliseltä ja sen lisäksi oli pakkomielteinen mua kohtaan. Koko homma meni niin ahdistavaksi, että tää mies seuras mua, ei päästänyt mua menemään ja olin aika peloissani. Sanoin tästä meidän huoneessa olevalle toiselle miehelle, joka onneksi tuli aina väliin, kun tää narkkari kävi ahdistavaksi. Ei pahemmin kyllä oltu huoneessa, mutta oli kiva tietää olevansa turvassa nukkuessaan. Oli silti vastoinkäymisistä huolimatta oikein rentouttava loma!

4 kommenttia:

 1. Vinkkinä! Sain itse sakot Köpiksen metrossa, mutta ei koskaan tullut sitten niitä maksettua, eikä niistä sen koommin ookaan kuulunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä se vaati maksamaan samantien, jotta ei heittäisi meitä putkaan :-D Jos olisi antanut laskun mukaan, niin olisin varmasti jättänyt maksamatta, kun se oli tosiaan ihan inhimillinen virhe ja tarkastaja oli tosi epäammattimainen.

   Poista
 2. Hui kamala, alkaa ahdistaa tuo metro-välikohtaus vaikka vaan luen tätä! Miten voi ammattilainen käyttäytyä tuolla tavalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaankaan tiiä. Asemalla oli muitakin, jotka joutui kokemaan saman kohtalon ja mulla heräs ajatus, että saikohan ne siitä tarkastajat jotain provikkapalkkaa? Nähtiin nimittäin muitakin, jotka lähestulkoon itki, kun tarkastajat oli niin aggressiivisia. Sattumalta kuulin, että vieressä oli suomalainen nuori tyttö ja kysyin, että mitä hänelle tapahtui. Sanoi olevansa parin päivän reissulla Berliinissä ja tietämättömänä turistina ei tiennyt, että pyhäpäiville on olemassa pari senttiä kalliimpi metrolippu ja oli ostanut tavallisen. Hänellä oli sama kohtalo kuin meillä ja heitetty metrosta ulos, eikä tarkastajat päästäneet mihinkään, ennenkuin maksoi tietyn summan… Ymmärtäisin, jos kyse olisi pummilla menemisestä ja siitä seuraisi älytön meuhkaaminen, mutta a) lippuautomaatissa ei erikseen lukenut, että toinen lippu olisi ainoastaan lapsille b) oltiin turisteja ja sen vuoksi tollainen pitäisi antaa anteeksi c) lippu maksoi euron eli puhutaan ihan mitättömistä summista.

   Toi oli älyttömän ahdistava tilanne ja onneksi oltiin menossa just shoppailemaan, jolloin meillä oli toi 120€ sattumalta mukana! Yleensä noin pienet jutut on saanut anteeksi selittämällä ihan rehellisesti tilanteen, mutta kaikki usko inhimillisyyteen meni kyllä ton tilanteen osalta. Maksettiin 60 senttiä liian vähän ja meinattiin joutua sen takia putkaan, voi hyvänen aika. Kaksi 19-vuotiasta tyttöä vieraassa maassa ja voin kertoa, ettei edes tekoitkun vääntäminen auttanut tilanteeseen (yritin tätä välttääkseni sakot ja saadakseni tarkastajan heltymään)… :-/

   Poista

Kommentoittehan asiallisesti, kiitos! :-)