lauantai 28. toukokuuta 2016

NUORI JA KAUNIS

IMG_9212
On lauantai ja mä istun sängyssä kolmatta tuntia. Kuuntelen biisiä nimeltään nuori ja kaunis, joka on jo pitkään ollut mulle sellainen muistoja herättävä kappale. Silloin, kun se ilmestyi, niin lisäsin sen monta vuotta sitten soittolistalleni ja kuuntelin sitä pitkään. Oli just alkukevät, kun se ilmestyi ja muistan vieläkin tarkalleen, että mitä siinä elämänvaiheessa tapahtui. Siitä on jo viisi vuotta ja yhä edelleen koen tietynlaista onnea ja keveyttä, kun kuulen kyseisen kappaleen. Viisi vuotta sitten olin just alkanut seurustelemaan ja muistan, kun muutin salaa kotoa pois viereiseen mökkiin. Äiti ja iskä lähti kauppareissulle ja juoksin salamannopeesti huoneeseeni, kannoin kaikki tavarat ulos ja ulkoota viereiseen mökkiin. Voitte kuvitella, että mikä oli heiän reaktionsa, kun palasivat kotiin... Olin virittänyt sinne sähköjohdon ja ulkona oli vielä lunta, eikä mökissä ollut ollenkaan lämmitystä. Sain käskyn kantaa tavarani takaisin sisälle, mutten suostunut siihen, joten tärisin sitten siellä miinusasteiden seassa. Rakensin silloin koko seinän täyttävää valokuvaseinää, jonka tekemisessä meni varmaan kymmenen tuntia. Kavereitten kesken se oli yleinen vitsi, kun mun seinät oli täynnä kavereitten kuvia ja niitä oli oikeesti monia tuhansia... Rakastin valokuvata ja kaikki päivät kului kavereitten kanssa, joten aika luonnollista, että kuvat oli just heistä. 

IMG_9214
Toi elämänvaihe on jäänyt mieleen juurikin huolettomana hetkenä, jolloin ei ollut vastuuta lähes mistään. Ei ollut pyykkivuorta odottamassa, laskuja maksamatta tai pomoa odottamassa joka päivä töihin. Sitä vaan mentiin ja tultiin yöksi kotiin nukkumaan. Olin ihan silmittömän ihastunut ja vatsanpohjassa kutkutti koko ajan, kun edes ajatteli toista. Soiteltiin toisillemme päivittäin ja kerrottiin hölmöjä juttuja, joita oli sattunut päivän aikana. Jälkeenpäin ajateltuna mua naurattaa, kun me ei koskaan esitelty toisiamme omille vanhemmillemme. Kun Joonas tuli ensimmäistä kertaa meille, niin hiivittiin talon ylimpään kerrokseen ja juostiin ympäri huonetta. Ja näin kävi aika monta kertaa. Välillä Joonas tuli keskellä yötä meille palotikkaita pitkin, eikä kukaan saanut koskaan tietää. Se oli sellaista aikaa, kun halusi vaan olla toisen kanssa kaksisteen ja kuulla kaikki mahdolliset asiat ihastuksestaan. Näkemisiä ootti aina yhtä jännittyneenä ja äitiparka joutui kuskaamaan mua edestakaisin sen takia aika paljon. Toisinaan yheksän jälkeen arki-iltana piti lähteä yöksi, kun halusi välttämättä nukkua toisen vieressä yön ja kukas muukaan mua kyydittäisi kuin äiti. Mua naurattaa noitten aikojen muisteleminenkin!

IMG_9211

Silloin 15-vuotiaana tunsin olevani jo niin aikuinen, että selviäisin mistä tahansa. Kävin töissä, shoppailin viikottain ja rakastin sitä elämää. Näihin aikoihin mä tein viimeistä kesää töitä kukkakaalipellolla, veistin vähintään kerran viikossa sormeeni sillä terävällä veitsellä ja ajelin skootterilla monta sataa kilometriä viikossa. Mulla oli niin symppis valkoinen pieni skootteri, jota ketään muu ei halunnut ajaa, sillä se oli niin pieni. Olin kuitenkin niin lyhyt, ettei muissa malleissa yltänyt jalat maahan, joten äiti joutui ostamaan mulle just sen tietyn skootterin, mistä olin haaveillutkin. Pääsin yläasteelta 9,3 keskiarvolla ja jos olisin tiennyt, että se on mun kulta-aikaa koulun suhteen, niin olisin tehnyt vielä lukiossakin enemmän töitä opiskelujen eteen. Olin kaikinpuolin onnellinen, eikä elämässä ollut vielä mitään, josta olisi pitänyt stressata. Tällaista ajatuksenjuoksua tällä kertaa sunnuntain kunniaksi, kun päätin antaa kirjoituksen kertoa kaiken mielessä pyörineen. 

2 kommenttia:

  1. kiva kuulla välillä tämmöstäkin tekstiä, ihanaa ajatuksenvirtaa! ja tuo on paras fiilis kun kuulee jonkun biisin, jota jossakin elämänvaiheessa on popittanut 247, muistot tulvahtaa niin todentuntuisina mieleen! ihana teksti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon, ihana kuulla :-) Oon ihan samaa mieltä tosta musiikin nostalgisuudesta. Tästä kommentista tuli niin hyvä mieli!

      Poista

Kommentoittehan asiallisesti, kiitos! :-)