tiistai 21. kesäkuuta 2016

MUUTAMAT SAKOT

IMG_9731
IMG_9693
IMG_9726
Kesäkuu on melkein loppumaisillaan ja tuntuu, etten olisi ehtinyt vielä nauttia kunnolla kesästä. Alkukuukauden painoin hulluna töitä, kun piti saada matkakassaa kokoon, mutta eipä siinä kovin hyvin käynyt. Sain nimittäin samalla viikolla kuulla, että oon unohtanut ilmoittaa isännöitsijälle muutostani vuosi sitten ja joudun nyt maksamaan vuoden vesimaksut, vaikken oo edes asunnut edellisessä osoitteessa vuoteen. Sinne meni siis muutamat sataset niin, että kyllä ärsytti. Samaan syssyyn sain sitten elämäni ensimmäisen parkkisakon, kun olin unohtanut jättää parkkikiekon autoon... Sieltä pamahti kuuskymppiä ja kirosin huonoa muistiani koko päivän. Tästä masentuneena levittäydyin sohvalle, tein jättikokoisen pavlovan ja hautauduin peiton alle tuhoamaan sitä parempiin suihin. Oli aika pirun huono fiilis, kun raadoin töissä koko viikon 12h päiviä ja sitten ne kaikki menee sakkoihin. Otin matkarahat sitten säästötililtä, kun en viittinyt kiduttaa itteäni sen enempää. Hassua, miten "pienestä" asiasta saakin päivänsä pilattua, vaikkei noi nyt mun talouteen sen enempää vaikutakaan. Tällaisissa tilanteissa kyllä kiitän itteäni, että palkat menee säästötilille ja se on olemassa just näitä tilanteita varten. Olisi ollut nimittäin kurjaa, jos en olisi voinut tehdä lomalla yhtään mitään ainoastaan siksi, että tuli pari odottamatonta sakkoa ja yllätystä! Yritin kuitenkin ajatella positiivisesti, että onneksi se oli vaan rahaa, eikä esimerkiksi sen vakavampaa. Rahaa saa lisää töistä, joten hiukan extratyötä, niin sama summa on jo parin viikon päästä tilillä takaisin :-) 

4 kommenttia:

 1. Moikka Noora :)
  Oon lukenut sun blogia niin kauan kun vaan muistan, ja rakastan sun hymyäs ja muutenkin ihania postauksia! Kuvat on tosi hyvälaatuisia, ja niitä on aina sopiva määrä. Yhtä asiaa aloin kuitenkin ihmettelemään, koska muutatte Joonaksen kanssa taas saman katon alle? Ja mikä syy oli alunperin muuttaa erilleen, ainakin tätä kautta (ei blogiin kaikkea kerrota, ymmärrän toki!) on saanut sellaisen käsityksen että teillä on aina mennyt hyvin? Eikö kahden eri vuokranmaksaminen tunnu turhalta?
  Loppuun pakko sanoa, oon niin kateellinen sun tyylille.. Jos saisin kaikki sun vaatteesi kaappiini, olisin ikionnellinen :D:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas ihanasti sanottu, kiitos paljon kommentistas! Tällaista palautetta on aina niin kiva saada, kun pitkät kommentit on nykyään aika harvinaista herkkua :-) Kahden vuokran maksaminen ei tuntunut turhalta, eikä erilleenmuuton syy liittynyt millään tavalla meiän suhteeseen. Hassua, että aihe kiinnostaa niin paljoa ulkopuolisia, sillä mua ei ite henkilökohtaisesti kiinnostais millään tavalla tuntemattomien tyyppien asumiskuviot. Oon saanut kauheesti kyselyitä asiasta, vaikka kyseessä oli ainoastaan väliaikainen ratkaisu, eikä millään tavalla lopullinen :-D

   Poista
  2. Toinen Ano liittyy keskusteluun :D Oot tosi sosiaalinen Noora, ja sut tuntien olisit hehkuttanut muutosta ja uudesta asunnosta. Olisit lisännyt miljoonia sisustuskuvia. Näin et kuitenkaan ole tehnyt. Tai olet, mutta kaikki ne kuvat on sieltä asunnosta, mihin Joonaksen kanssa muutitte yhdessä. En ole tietenkään käynyt teitä, mutta oot lisännyt niin paljon asunnon kuvia, kyllä ne valkoiset elementit sieltä huomataan ja ymmärretään että ovat samasta asunnosta. Myös sun snäpchatissä on ollut tasan kaks asuntoa, sun ja Joonaksen ja ilmeisesti maalla vanhempiesi asunto? Ja kun Joonas oli armeijassa, hehkutit kuinka haluat sen kotiin yms. Ja vaikka Joonas olisi pois muuttanut, luulisi että olisit sieltä joskus jotain kirjoittanut? Kommentoin tätä asiaa nyt ensi kertaa, enkä ollut kiinnittänyt asiaan huomiota ennenkun pari anoa oli pari kuukautta sitten kommentoinut ja kysynyt sun asumiskuvioista johonkin postaukseen. Enkä todellakaan ole mikään tylsän elämän omaava muiden ihmisten seuraaja, mut mun pakko todeta et uskon että valehtelet tän suhteen. Mua ei kiinnosta sun asumiskuviot, mutta sen verran haluan sanoa, et ei sun lukijat tyhmiä ole. Enkä usko että kukaan uskoo sun tän hetkisiä selityksiä, jollet vähän avaa niitä. Kuten huomasit, skippasit edellisestäkin kommentista, koska muutatte takaisin yhteen? Paljon tähän liittyen oot ohittanut vaan pelkällä ihmettelyllä miten jotakin muka kiinnostaa ja kuinka törkeetä on ajatella että muutit omien vanhempien luokse "tietojesi" mukaan, jotta saatte koko Joonaksen armeijan maksamaan vuokran, ja nyt vuokranantaja on huomannut, että siellä käytetty ihmeen paljon vettä jos asuja ollut armeijassa. Nyt joudut maksamaan ne vedet, thats it.
   Pyydän anteeksi Noora, mun ei todellakaan ole tarkoitus sua loukata tai muutakaan, ja joka tapauksessa tykkään sun blogista hirmu paljon. Mut jos et halua jostain asiasta puhua täällä, niin jätä se kokonaan kertomatta, äläkä keksi niihin hämäysselityksiä.
   Onnittelut vielä opiskelupaikan saannista, uskon että se sopii sulle täydellisesti! :-)

   Poista
  3. En oo avannut tätä yhtään sen enempää, koska oon kokenut ihan turhaksi ruveta selittämään, miksi ollaan asuttu pari kuukautta eri asunnoissa. Lisäksi mä nään koneeltani tiedot kommentoijista ja sitä kautta senkin, että sama henkilö kysyi samasta asiasta monta postausta putkeen, anonyyminä. Oon vastannut hänelle jo reilusti yli puoli vuotta, mutta kun jatkuvasti mun kone ilmoitti, että siellä on yksi henkilö kommenttien takana, ei mulla ollut kiinnostusta vastata niihin avoimesti. Koen kyllä uhkaavaksi, että joku haluaa niin kovasti tietää jonkun asian, että olisi valmis tulemaan ulko-ovelle kurkkimaan.

   Vesilaskujuttu selvisi niin, että olin ilmoittanut ainoastaan Postiin ja Maistraattiin syksyllä, mutta unohtanut isännöitsijätoimiston ilmoituksen. Luulin, että ilmoitus menisi automaattisesti joka paikkaan. Kun vuokraisäntä maksoi Joonaksen vesilaskua kerran vuodessa, se rupesi ihmettelemään, kun lasku oli kahdelle ja soitti isännöitsijälle, ettei täällä oo asunut kahta. Mun piti vaan todistaa, että olin oikeesti ollut muualla ja vesilaskustakin näkyi, ettei täällä ollut tosiaankaan ollut ketään :-D

   En haluu joutuu todistamaan elämääni blogin välityksellä. Tää on varmasti viiminen kommentti, johon otan näinkään laajasti kantaa. Jos oot mut jo valmiiksi tuominnut, niin miksi kysyt vielä, että miten asiat meni? Eikö se oo siinä tapauksessa aika merkityksetöntä. Aiempaan kommenttiin olin unohtanut vastata, mut asutaan kyllä yhdessä ihan virallisesti :-D Joten, kun snäpistäkin oot huomannut kuvia yhteisestä kodista, niin yhdessä asuminen saattaa ehkä olla syynä siihen, miksi ne kuvat on otettu täältä. Pahoittelut huolimattomuudestani, jonka tulkitsit kiertelyksi. En oo nähnyt mitään syytä tuoda asiaa esille, kun elämässä tapahtuu tällä hetkellä niin paljon muutakin.

   Sanoit kommenttisi ihan asiallisesti, mutta sun pitäisi silti ymmärtää, ettet voi tehdä oletuksia ja syytöksiä, kun sun toteamukset perustuu pelkkään someen. Et tietenkään voinut tietää, että noi tietyt anonyymikommentit tuli samalta henkilöltä ja siksi en oo vastannut niihin sen enempää. Silti ois fiksumpaa tulla kysymään omalla nimellään (kun ollaan aiemminkin juteltu), eikä blogiin nimettömästi :-) Kiitos kuitenkin muista kommenteista, kiva että tykkäät!

   Poista

Kommentoittehan asiallisesti, kiitos! :-)