perjantai 16. syyskuuta 2016

LOS ANGELESIN KUVAPOSTAUS

IMG_4722
IMG_4751
IMG_4746
IMG_4749
IMG_4725
IMG_4750Reissukuvat on viimein käyty läpi ja valitettavasti on pakko todeta, ettei tällä kertaa oo tulossa kuin maksimissaan kolme matkaan liittyvää postausta. Otin vähän kuvia, enkä ollenkaan esimerkiksi asukuvia, joten siksi oon tässä tilanteessa! Majoituttiin Downtownissa, josta oli netissä aika kaksipuolista juttua, mutta enimmäkseen sitä pidettiin vähän huonompana alueena. Ei liikuttu pimeän aikaan, mutta nähtiin päiväsaikaankin (ihan liian läheltä) paljon ihmisiä, joilla oli mielenterveys- ja huumeongelmia. Saatiin osaksemme huonoa kohtelua ja jostain syystä ainoastaan tummemmilta ihmisiltä. Välillä oltiin ihan kauhuissamme, kun tällaiset henkilöt lähti seuraamaan meitä, huuteli perään kaikkea negatiivista, otti lähempää ihokontaktia ja oli aggressiivisia. Onneksi tilanteissa oli aina muitakin vaaleaihoisia, jotka tuli monesti sanomaan meille, ettei he anna meille tapahtua mitään pahaa. Olin ylipäätänsä tosi yllättynyt siitä, miten vahvasti ihmiset oli jaoteltuna siellä ja miten suuri ero oli kohtelussa ihonvärin perusteella. Julkisessa liikenteessä oli samanlainen mustavalkoinen jaottelu, joka oli välillä aika pelottavaa... Julkisia käytti nimittäin ainoastaan tummemmat ihmiset, köyhät ja "alempiluokkaiset" henkilöt. Oltiin kyllä luettu netistä, että asia olisi näin, mutta sen mustavalkoisuus yllätti ihan täysin. Normaalituloiset, vaaleammat ja mielenterveydeltään terveet ihmiset ei harkinneetkaan julkisilla kulkemista, vaan käytti ainoastaan omaa autoa tai taksia. Saatiin huonoa kohtelua suurimmaksi osaksi just nimenomaan julkisissa, eikä ikinä poistuttu sieltä ilman, että oltaisiin jouduttu jonkun silmätikuksi tai että joku huumeidenkäyttäjä olisi tullut pyytämään rahaa aineisiinsa. Kodittomien näkeminen oli niin arkipäiväistä ja heiät tunnisti jo kaukaa siitä, että heillä oli aina ostoskärryt tai varastetut lastenvaunut, joissa oli heiän vähäinen omaisuus. 

Kaikesta huolimatta me otettiin lomasta kaikki irti ja nähtiin paljon erilaisia alueita. Mun lemppareita oli Venice Beach ja Santa Monica, joissa käytiin aika monta kertaa. Lisäksi käytiin Hollywoodissa tsekkaamassa julkkisten ökykalliita taloja, Beverly Hillsissä ja tehtiin päiväreissu San Diegoon. Oltiin niin menossa koko kaksi viikkoa, että nyt on ihanaa vaan loikoilla kotona, haha! On aina kiva nähdä uusia paikkoja ja erityisesti kulttuureja, kun maailman toisella puolella kaikki on niin erilaista kuin kotona ja omassa arjessa. Kierreltiin paljon uusissa paikoissa, käytiin rannalla kolmesti ottamassa aurinkoa ja syötiin lähes joka päivä hamppareita ja pizzaa, kun ne oli välillä ainoita, joita oli saatavilla :-D Muutenkin Losissa oli niin korkea hintataso, että ruuat oli usein kalliimpia kuin Suomessa ja ulkona syömiseen menikin suurin osa matkakassasta, sillä meillä ei ollut keittiötä meiän hotellihuoneessa. 

2 kommenttia:

  1. Todella upeita kuvia ♥ Tuo pinkki-violetti talo on hirmu söpö! Jännä kuulla, miten 'pelottavaa' tuolla on ollut liikkua... Jotenkaan ei osaa yhtään kuvitella, kun Los Angelesista saa niin aurinkoisen ja mahtavan kuvan :/ Onneksi kuitenkin olette ehjinä päässeet takaisin kotiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Ja joo, toi kokemus oli kyllä ainutlaatuinen ja aika odottamaton, sillä ei oltu osattu varautua tollaiseen etukäteen. Päivisinkin sattui ikäviä tilanteita, mut iltakuuden jälkeen ei mitenkään voinut enää liikkua ulkona, kun ilmapiiri muuttui tosi pelottavaksi siihen aikaan.

      Poista

Kommentoittehan asiallisesti, kiitos! :-)