keskiviikko 16. marraskuuta 2016

KUUSI PIRISTÄNYTTÄ ASIAA

IMG_8166
En oo ehtinyt ottamaan asukuvia yli kuukauteen (kyllä, kaikki tänne julkaistut kuvat on ollut vanhoja), mutta viikonloppuna oli vihdoin ihana päivä, nimittäin blogikuvapäivä! Kaikki sujui niin hyvin, että otettiin kuvia ihan mieletön määrä, nimittäin 12 asukuvat. Yleensä otetaan yhdet tai kahdet kerrallaan, mut nyt oli hyvä boosti menossa. Oli ihana saada uutta ja talvisempaa matskua tännekin.

Löysin isänpäivälahjan minuutissa. Tiesin jo etukäteen, että aion ostaa kengät, kävelin ensimmäiseen kenkäkauppaan ja ostin kirjaimellisesti myös ensimmäiset kengät, jotka näin :-D Oikea koko esiin ja kahden minuutin päästä olin jo maksanut ne. On ihanaa, kun löytää helposti jollekulle lahjan. En voinut olla naljailematta korttiin, kun kirjoitin, että "velvollisuudentuntoisena tyttärenä halusin ostaa sulle kengät tältä vuosisadalta", sillä iskällä on ihan järkyttävä tyylitaju... Se ei saa sanaa suustansa, kun tuun valkoisella takilla kotikotiin ja sanoo, että voitais vaihtaa auton renkaat. Siinä mä seison korkkareissa ja vitivalkoisella takillani, kun toisella on päällänsä viiskymmentä vuotta vanhat verskat.

IMG_8226
Sain palautettua vihdoin yhen esseen, jota kirjotin pari viikkoa. Sen aiheena oli syrjäytyneet nuoret ja vitsit, miten mielenkiintoista oli lukea artikkeleita siitä. Tiesittekö, että yksi syrjäytynyt nuori voi aiheuttaa jopa 200 000€ vuosittaiset kustannukset yhteiskunnalle? Ne kustannukset tulee siitä, ettei tällaiset nuoret käy töissä, jolloin heille maksetaan sosiaalitoimesta, terveyspalveluista ja lääkkeistä elämiseen. Oli silmiä avaavaa lukea esimerkiksi sellaisista syrjäytyneistä nuorista, jotka ei halua käydä töissä, mutta kokee oikeutetuksi nostaa kaikki yhteiskunnan tuet silti.

Meillä on upouusi joulukuusi ja yllätys, se on valkoinen! Vähän nauratti, kun Joonaksen kaverit snäppäs sille myös siitä, kun meillä on kaikki valkoista. Ei kuulemma tarvii kahta kertaa miettiä, että minkäköhän värinen sisustus täällä on. Vähän aikasessa ehkä tänä vuonna, mut se tuo kivaa kodikkuutta pimeään talveen.

IMG_8505
Tapahtumatuottajatytöt on tulossa meille sunnuntai-illalla viettämään pikkujouluja. Kellään ei ollut töitä maanantaina, joten miksi ei? ;-) Oli työn ja tuskan takana saada sovittua yhteinen päivä, joka kävisi kaikille. Mutta nyt päivä on lyöty lukkoon, enkä mä malta oottaa sunnuntain koittamista! Meitä on viiden hengen tyttöporukka ja vaikka ollaan kaikki tosi erilaisia, niin tullaan silti mielettömän hyvin juttuun. Aluksi vähän mietin, että kerkeeköhän tässä koulussa tutustua kehenkään paremmin, kun koulua on vaan muutaman kerran kuussa, mut kyllä kerkeää onneksi hyvin. 

Mulla on ollut viikon breikki töistä ja tänään olisi tarkoitus palata taas sinne. Vieläkin oon hiukan hakoteillä uusien juttujen kanssa, mut pikkuhiljaa tästä edistytään. En olis etukäteen ikinä voinut uskoa, miten iso muutos on ollut hypätä kaupan alalle, kun työkokemusta on siltä alalta pyöreät nolla. Lasten kanssa toimiessa ei ikinä tullut tilannetta, etten olisi tiennyt, miten toimia. Kaikki sujui niin luonnostaan, mut kaupassa kaikki asiat pitää tietää. Onneksi muutamat työkaverit on jaksaneet kärsivällisesti vastata kymmeniä kertoja samoihin kysymyksiin, kun oon ollut ihan pyörällä päästäni... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoittehan asiallisesti, kiitos! :-)