sunnuntai 4. joulukuuta 2016

ENSIMMÄINEN KOLMANNES

Tällä kertaa olisi luvassa vuosikatsausta ensimmäisestä kolmanneksesta, eli tammikuusta huhtikuuhun. Aluksi ajattelin, että mulla on takana tosi yksitoikkoinen vuosi, eikä mulla olisi paljoakaan kirjoitettavaa. Mutta tätä katsausta tehdessäni rupesin miettimään, että miksi ajattelin noin? Mun vuoteen on mahtunut vaikka ja mitä, joten kirjoitettavaa kyllä riittää. Mutta, olkaa hyvät, tässä olisi mun vuoden ensimmäiset kuukaudet! Seuraavat osat tulee vielä tän vuoden puolella. 

TAMMIKUU:

laa2
♥ Tammikuussa mä sinnittelin huonossa työssä, joka sairastutti mut vakavasti. Kesti tosi kauan parantua siitä ja olin 2015 vuoden marraskuun lopusta lähtien sairaslomalla. Palasin kuukauden viimisiksi viikoiksi töihin ja laskin jatkuvasti päiviä siihen, että irtisanoudun. Viimein se päivä kuitenkin tuli ja mä oikeesti irtisanouduin vakituisesta työpaikastani! Oli niin paras fiilis mennä toimistoon palauttamaan työvaatteet ja kaahata pois paikalta :-D  Tuli myös päivä, jolloin poikaystävä lähti armeijaan puoleksi vuodeksi ja mä luulin, että se olisi kovakin paikka. Oikeesti mä en itkenyt koko armeija-aikana ollenkaan, vaan vietin kunnon tyttöelämää yksinäni.  Säästin myös kovasti rahaa, sillä mulla ei ollut mitään seuraavaa työpaikkaa tiedossa, vaan mun oli tarkoitus elää kevät pelkillä säästöillä. Seuraavana kuukautena oli myös yksi iso rahaerä edessä, nimittäin... 


HELMIKUU:

laa1
...mä lähdin Balille koko helmikuuksi rakkaan ystävän kanssa! Reissattiin yhessä ensimmäiset kaksi ja puoli viikkoa, mutta sen jälkeen jatkoin reissaamista vielä yksin puolitoista viikkoa. Koko reissu oli ihan unohtumaton, sillä se olin mun ensimmäinen eksoottinen matka ja sen aikana tapahtui niin mielettömästi kaikkea. Reissattiin Balia tosi paljon ympäriinsä, mutta sen lisäksi käytiin Nusa Lembonganilla ja mun ultimatelempparipaikassani - eli Gili Trawanganilla. Näistä jälkimmäinen on sellanen paikka, jonne mä voisin jopa harkita meneväni uudestaan, jos satun lähistölle! Ja voin kertoa, että sellasia paikkoja, joinne voisin mennä uudestaan, ei ole kuin tää.  ♥  Tällä reissulla sain elämäni pahimman palovamman, joka parani vasta puolen vuoden päästä. Se oli ihan järjettömän kivulias ja jouduin olemaan +30 asteessa paksu neule päällä, jotta se suojaisi edes vähän mun ihoa. Voitte kuvitella, kuinka paljon kirosin, kun piti kantaa rinkkaa palovamman päällä olkapäällä.  ♥  Sairastuin myös tosi pahaan balipöpöön ja olin niin huonossa kunnossa, että mentiin hakemaan apua meiän majoituspaikasta. He ei ymmärtänyt englantia, joten mä viittomakielellä näytin, että oon oksennustaudissa :-D Jottei tässä olisi tarpeeksi, niin tyypilliseen balilaiseen tapaan saarella sattui sähkökatkos, joten ilmastoinnit oli pois päältä ja mä meinasin kuolla siihen kamalaan olooni... Pikkuhiljaa lämpötila alkoi olemaan +40 astetta siellä kuumassa huoneessa ja mulla oli tajuttoman huono olo. Pyysin sitä majoitustyyppiä käymään apteekissa hakemassa mulle lääkettä ja hän lähti skootterin kanssa. Takas palatessa hänellä oli kuitenkin toinen mies skootterin kyydissä ja hän tuli tutkimaan mua iPhonensa valossa. Ei tiedetä, että oliko hän oikea vai valelääkäri, mutta hoiti hommansa hyvin. Sain kuutta erilaista lääkettä ja seuraavana päivänä olin terve! :-D 

MAALISKUU:

laa
 ♥ Maaliskuussa tulin kotiin ja olin ihan rättipoikkiuupunut matkustamisesta. Olin saanut reissun aikana muutamia työkutsuja, joten lähdin heti seuraavina päivänä lastenhoitohommiin. Että joo, kyllä niihin töihin tullaan kotoa hakemaan, kun on saanut kunnon verkostot luotua! Tein koko kevään satunnaisesti MLL:n keikkatöitä, sillä en halunnut mennä vielä vakituiseen työhön. ♥ Aloitin lukemaan toimintaterapian pääsykokeisiin, sillä en ollut hakenut yhteishaussa mihinkään muualle. Koko kuukauden luin kiinnostuneena neljää eri kirjaa ja ainoastaan niistä yksi oli mielenkiintoinen. ♥  Lukeminen oli työlästä, sillä kolme kirjoista ei kiinnostanut mua ollenkaan, mutta ajattelin sen kuuluvan asiaan. En silti vielä hoksannut, ettei ne kirjat kiinnostaisikaan siksi, kun se ala ei ollutkaan oikea... ♥  Maaliskuussa juhlittiin meiän viidettä vuosipäivää, kun poikaystävällä oli sattumoisin silloin vapaata armeijasta, aika sattuma!   Kun olin ollut kolme viikkoa kotona Balin reissun jälkeen, niin lähdettiin toisen kaverin kanssa Berliiniin ja Riikaan shoppailureissulle. Löysin paljon vaatteita ja ajattelin, että tää on viiminen reissu hetkeen. 

HUHTIKUU:

huhh
♥ Huhtikuun puoleenväliin asti luin väkisin materiaaleja, kunnes yhtenä päivänä töiden kautta ymmärsin, että eihän tää oo ollenkaan mun alaa. Ala kyllä kiinnosti, mut mulla ei oo tarpeeksi kärsivällisyyttä selittää samoja asioita kahteenkymmeneen kertaan ylivilkkaalle pojalle. Lopetin lukemisen kuin seinään ja olin ilman mitään tulevaisuudensuunnitelmia. ♥  Halusin lomailla pari viikkoa ja ruveta vasta sitten miettimään mahdollisia työkuvioita kesälle. Luotin paljon siihen, että saisin kyllä töitä sormia napsauttamalla, joten en kokenut minkäänlaista stressiä asiaan liittyen. ♥  Yhtenä päivänä koin, että mä oon valmis jälleen työelämään tammikuun jälkeen ja päätin, että oon hyvin tarkka kuitenkin siitä, että millainen tuleva työpaikka on. Karsin kaikista epämiellyttävimmät paikat pois ja päätin, että työn on oltava päivätyö ja täysillä tunneilla. Olin älyttömän vaativa kriteereissäni, mutten suostunut tyytymään vähempään. Koska mulla ei vieläkään ollut mitään ylitsepääsemätöntä hinkua työelämään, niin ajattelin, että jos näillä kriteereillä sattuisi tärppäämään jossain työhaastattelussa, niin ottaisin paikan vastaan. Mutta jos täydellistä paikkaa ei osuisi vastaan, niin mä nautin mieluummin työttömyydestä. Tykkäsin ihan mielettömästi lomailla kunnolla, kun säästöt vielä siihen riitti ja olin tehnyt töitä aiemmin niin monta vuotta.  ♥ Aloitin työnhaun 25.4. ja hain vitsillä yhteen ainoaan paikkaan, samalla hakemuksella, jolla oon saanut aiemmatkin työpaikat. En tehnyt siihen mitään muutoksia, joten se oli lähinnä sellainen puolivitsillä heitetty työnhaun avaus. Samana iltana mulle soitettiin, että pääsisinkö huomenna haastatteluun ja seuraavana päivänä mut oli jo työllistetty: täysillä tunneilla ja päivätyössä. 

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! :) On aina kiva miettiä mitä onkaan tehnyt ja kokenut vuoden aikana.
    Odotan mielenkiinnolla seuraavia osia! :))

    ❀ Cinderella Days ❀

    VastaaPoista

Kommentoittehan asiallisesti, kiitos! :-)