maanantai 23. tammikuuta 2017

MUN TYYPILLINEN VIIKKO

IMG_9099
IMG_9124
IMG_9127
IMG_9130
Maanantai: Herään kaheksalta poikaystävän herätyskelloon, käyn äkkiä pesemässä hiukset ja lähetään kuvaamaan kolmet asukuvat. Tän jälkeen tullaan kiireellä kotiin, mä alan tekemään toteuttamissuunnitelmaa tapahtumatuottajaopintoja varten ja luovutan jossain vaiheessa, kun kysymykset käy liian vaikeiksi. Yritän myös tehdä yhteisöpedagogian esseetä, joka pitäisi palauttaa viikon sisällä, mutta mun ajatukset on ihan muualla. Lykkään sitä huomiseksi ja alan väsäämään blogijuttuja valmiiksi. Jostain syystä nää yhteisöpedagogian esseet vaatii niin paljon ajatustyötä, että onnistun niissä vain, jos teen ne heti herättyäni ja tyynessä mielentilassa. Samalla syön jotain pientä, teen eväitä ja siivoan jälkiäni. Sitten onkin aika jo lähteä 13:45-21:15 töihin iltavuoroon, kuten monena muunakin iltana. 

Tiistai: On palkkapäivä ja oon siitä superinnoissani. Siirrän rahaa säästötililleni ja mietin samalla, että oisin halunnut ne käyttötililleni. Ei mahda kuitenkaan mitään, sillä tässä kuussa on elettävä vähän pienemmällä budjetilla pian lähestyvän reissun takia. Yritän tehdä tänäänkin tunnin yhteisöpedagogian koulujuttuja ja suuntaan taas 13:45-21:15 työpaikalle. Iltavuorot on jotenkin niin paljon kivempia tehdä opiskellessa, kun aamulla ehtii ihan vähän opiskellakin. Tällä hetkellä on kuitenkin tosi kiireistä, kun keväällä on jostain syystä moninkertaisesti enemmän koulujuttuja. Viestittelen opettajan kanssa mun opiskeluiden etenemisestä ja sovitaan tapaaminen, jotta saadaan katottua asioita tarkemmin läpi.

Keskiviikko: Meillä on tapahtumatuottajakoulun kriteerinä suorittaa ensiapukoulutus, jotta saa tutkinnon hyväksytysti suoritetuksi, joten mä suuntaan 08:00-16:00 koulun penkille istumaan. Tää on eka koulupäivä vajaaseen kahteen kuukauteen, mutta ei tää lomalta oo tuntunut siltikään... Hommia riittäisi vaikka muille jakaa. Höpötetään koko päivä tyttöjen kanssa, vaikka nähtiin just muutama päivä sitten ravintolasafkan merkeissä. Pääsen neljältä koulusta ja suuntaan rättipoikkiväsyneenä kotiin, enkä halua nousta enää peiton alta. Niin paljon asiaa kerralla, että on vaikeaa sisäistää kaikkea.    On kuitenkin pakko tehdä koulujuttuja, nimittäin kirjoitan toteuttamissuunnitelman vihdoin valmiiksi ja lähetän sen. Kello näyttää jo kuutta illalla, joten mä aion ottaa rennosti ja valvoa kasiin, jonka jälkeen on pakko mennä nukkumaan. 

Torstai: Meiän koulutus on kaksipäiväinen, joten auto starttaa taas 08:00 ja takaisin pääsen 16:00. Onneksi kouluun ajaa nopeesti motaria pitkin kymmenessä minuutissa, joten voin herätä vasta seiskalta ja pestä hiukset aamulla. Mä todellakin arvostan lyhyitä matkoja, sillä bussilla tää matka kestäisi samaa motaria pitkin kolme kertaa kauemmin! Mun työssäoppimispaikka lähettää sähköpostia, että haluaa mun tekevän yhden markkinointi- ja toimintasuunnitelman maanantaiksi. Oon kauhuissani, sillä tää tuli tosi lyhyellä varoitusajalla ja mulla ei todellakaan olis aikaa sellaiseen... Lykkään tätä maanantaiksi, sillä tiedän saavani sen silloin valmiiksi. Luojan kiitos en koskaan kärsi kirjoittajanblokista, joten voin huoletta siirtää tän tekoa myöhemmäksi. 

Perjantai: On poikkeuksellinen päivä, nimittäin vapaapäivä. Näitä ei kauhean usein oo ja yritän aina käyttää koko aamun yhteisöpedagogian koulujuttuihin. Tein loppurutistuksen yhteen kymmenen sivuiseen esseeseen ja sain sen viimein valmiiksi. Lähetin sen lehtorille ja tuulettelin innoissani sen kunniaksi. Opintojakso ei tosin oo vielä valmis, sillä siitä puuttuu vielä kolme pienempää tehtävää... Yritin väsätä tehtäviä valmiiksi, mutta sain vaan yhdestä tehtävästä puolikkaan valmiiksi, kunnes alkoi tuntua siltä, että aivoille riitti. Samaan aikaan äiti soittaa yllättäen illalla, että lähenkö sen kanssa syömään. Vastaan, että ehdottomasti ja lähen ajelemaan ravintolaa kohti. Tuun aikaisin kotiin ja meen suoraan nukkumaan, jotta oon virkeänä huomenna. 

Lauantai: On taas työpäivä ja kuten jokainen työlauantai, tänäänkin on luvassa 11 tuntinen päivä. Lähen kotoota kasilta ja töitä on 08:15-19:15. Onneksi asun ihan työpaikan vieressä, jolloin matkaan ei mee kolmea minuuttia kauempaa. Joskus lähen vasta kymmenen minuuttia ennen töitten alkamista kotoa ja kerkeen silti hyvin! Illan viimeiset tunnit siivoan myymälää, laitan paistojuttuja valmiiksi ja täytän tyhjiä hyllyjä. Näitten työpäivien jälkeen tuntuu siltä, ettei kykene enää nousemaan sängystä, kun siihen kotona pääsee :-D Haha, mulla on tää sama mantra joka työpäivän jälkeen... Koulujuttuja en ehtinyt tänään tekemään ollenkaan, mutten luonnollisestikaan edes olettanut, että saisin niitä tänään tehdyksi. Nukahdan puoli kaheksalta illalla, tänään(kään) en jaksa valvoa. Yöunista en tingi, sillä muuten tää viikkorumba on ihan mahdoton.

Sunnuntai: Ihanaa, tänään on vähän pidemmät yöunet takana, sillä työvuoro alkoi vasta 11:15-19:15. Tuplapalkalla hymyilyttää ja etenkin sit palkkapäivänä! Teen yleensä kaksi viikonloppua kuukaudessa näitä viikonloppuvuoroja ja alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, että pääsen tähän rytmiin mukaan. Enää en oo ihan niin pihalla töissä kuin aluksi ja se on heijastunut myös omaan työmotivaatioon positiivisesti. Phuuh, kotiin tullessa ihmettelen taas, miten pysyin järjissäni, kun deadlinet painaa päälle ja aika loppuu kesken. Ehkä ensi viikko on kevyempi, ajattelen.  Kirjoitan kalenteriin ensi viikon pakolliset tehtävät, jotta en unohda mitään. Sitten on jo aika käydä nukkumaan.

4 kommenttia:

Kommentoittehan asiallisesti, kiitos! :-)