maanantai 27. maaliskuuta 2017

10X KANTAPÄÄN KAUTTA OPITTUA ELÄMÄNVIISAUTTA

IMG_0943
IMG_0959
IMG_0942
IMG_0921IMG_0977
1. Oo ystävällinen kaikille, sillä et ikinä tiedä, vaikka joutuisit tulevaisuudessa pakosti tekemisiin vihamiehesi kanssa. Se henkilö, josta et pidä, saattaa muuttaa sun naapuriin, saada kutsun samoihin juhliin tai olla jopa samassa työpaikassa tulevaisuudessa töissä. Mikään ei oo kiusallisempaa kuin hymyillä väkinäistä hymyä siksi, että oot sanonut sille vuosia sitten typerästi. 

2. Pidä välipalapatukoita mukana laukussa, sillä monet kiukut on vältettävissä sen avulla. Myönnettäkööt, että mä kärsin hyvin usein nälkäkiukkuja, jolloin mikään ei oo hyvin ja syömisen jälkeen oon ihan toinen ihminen. Ne pelastaa monet hetket, kun saat verensokerit heti ylös.

3. Oo mieluummin vähän ylipukeutunut kuin alipukeutunut. Mikään ei oo vaivaannuttavampaa kuin olla pukeutunut vähän alakanttiin, kun muut on hienoimmissaan. Se ei vaadi kuin jonkun pienen korun laittoa just siihen asuun kuin olit harkinnut, niin se muuttuu jo juhlavammaksi.

4. Jos vastaan tulee täydellinen vaatekappale, osta se heti, sillä sitä ei välttämättä oo enää huomenna. Tätä voisin toitottaa ihan kuuluisuuksiin saakka, sillä sä voit kyllä palauttaa sen myöhemmin, jos se ei ollukaan täydellinen. Mutta et ehkä ikinä enää saa sitä ostettua, kun nyt jätät sen kauppaan.

5. Suunnittele sun elämä kuukaudeksi eteenpäin edes sen verran, että tiedät kuinka saat vuokran ja laskut maksettua ajallaan, koulujutut palautettua ja kerkeät tehdä muut pakolliset velvollisuudet. Jos oot aina kuun lopussa lainannut vuokrarahat muualta, niin tässä vaiheessa olisi tosiaankin syytä muuttaa käytöstään. Kiität siitä itteäs myöhemmin. 

6. Käy toiseen asteen koulutus hyvin, sillä huono todistus aiheuttaa sulle vaan hallaa tulevaisuudessa. Jos jätät koulut siihen, niin se saattaa olla iso kompastuskivi vielä aikuisenakin, kun haluaisit vaihtaa alaa. Siinä 25-vuotiaana voit katua sitä maailman eniten, että kävit koulut niin hutiloiden, kun haluaisit tehdä parempipalkkaista duunia. 


7. Pidä mielessä, että joku kadehtii just sun elämää tällä hetkellä, kun kadehdit muita. Mutta muista myös, että joku on sua parempi jossain, mutta myös sulla on taito, jossa oot muita parempi. 


8. Mitä enemmän aikaa käytät itsesi tuntemiseen, sitä helpommaksi sun arki käy, kun osaat sulkea siitä kaikki epämiellyttävät asiat pois. Joskus sitä saattaa olla niin hukassa ittensä kanssa, ettei edes tiedä vihaavansa sitä työtä, mitä tekee. On siis äärimmäisen tärkeää viettää aikaa itsensä kanssa, tutustua omiin mieltymyksiinsä ja muokata elämästään mieluisa. 


9. Verkostoidu x 1000! Muistan aluksi miettineeni yläasteikäisenä, että mitä ihmettä tolla tarkoitetaan, mutta nyt ymmärrän sen konkreettisen merkityksen täysin. Hoida työsi hyvin, pidä hyvistä kaverisuhteista kiinni, oo ystävällinen naapurille - sillä jonain päivänä saatat tarvita heiltä apua. Kun tunnet paljon ihmisiä, niin vastavuoroisuus lisääntyy ja esimerkiksi yritystoimintaa aloittaessa on ensisijaisen tärkeää olla verkostoitunut. 


10. Uskalla luottaa ittees just silloin, kun joku juttu tuntuu kaikkein epärealistisimmalta. Ne on yleensä just niitä hetkiä, jolloin ylität omat kykysi! Voi kuulkaa, mä olin jo luovuttamassa autokoulussa, kun en oppinut millään ajamaan autolla ja kävin inssiä kolme kertaa uudestaan. Kun luin hulluna ensimmäisen kerran äikän ylppäreihin ja sain B:n, olin älyttömän ärsyyntynyt. Kävin korottamassa sitä, en avannutkaan kirjoja välivuoden jälkeen ja kirjotin puhtaan E:n! :-D Joten, elämä yllättää just silloin, kun et uskoisi. 

+ Kun tekee mieli heittäytyä rankan päivän jälkeen sohvalle irttareitten kanssa, niin tee se potematta huonoa omatuntoa. Vaikka viidesti viikossa!

8 kommenttia:

 1. Itseensä luottaminen on oikeesti tosi tärkeetä varsinkin silloin kun joku juttu tuntuu kaikkein epärealistisimmalta! :) Ihanasti toteutettu postaus ja upeat kuvat<3

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Toi on kohta, jonka opin kerta toisensa jälkeen juurikin kantapään kautta :-D Kiitos paljon, ihana kuulla.

   Poista
 2. Samaistun kyllä kaikkiin näistä. En ole ehkä oppinut näitä kantapään kautta (muita juttuja kylläkin), mutta näistä on silti tosi hyvä muistuttaa itseään sillon tällöin. :) Etenkin tollaset tosi arkipäiväiset jutut, kuten ystävällisyys kaikkia kohtaan, voi huonoina päivinä helposti unohtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, oon ihan samaa mieltä :-) Asiakaspalvelutyössä toi ystävällisyys meinaa erityisen monelta asiakkaalta unohtua, vaikka kuinka koittaisin kannustaa siihen olemalla ite positiivinen ja hymyilevä. Mä koitan kuitenkin silti olla aina ihan omassa elämässäni sekä työelämässä ystävällinen!

   Poista
 3. Nämä oli ihania ja oikeasti tärkeitä juttuja. ♥ Oon niin samaa mieltä tuon itseensä luottamisen suhteen, kun vaan oikeasti uskaltaa luottaa itseensä niin pystyy ihan uskomattomaltakin tuntuviin asioihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Henna! Musta toi on tärkeä kohta, sillä jotkut ei koskaan uskalla luottaa itteensä, jolloin heiltä jää monet jutut saavuttamatta :-)

   Poista
 4. Ihana postaus! Pakko kysäistä että mistä tuo takki? On meinaan upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tottakai saa, se on Nellystä :-) Voi olla, että sitä on jo tullut takaisin, jossain vaiheessa se oli ainakin loppuunmyyty.

   Poista

Kommentoittehan asiallisesti, kiitos! :-)