keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

MITÄ MUUTOKSIA UUTEEN KOTIIN TEHDÄÄN

Uuden kodin kanssa tulee olemaan paljon tekemistä, sillä se eroaa tästä nykyisestä hyvin paljon. Aluksi ajattelin, että tuun vaan raahaamaan nykyisen kodin kalusteet uuteen, kunnes mulle tuli idea muuttaa sisustusta! Jos teitä siis kiinnostaa sisustusjutut, niin niitä on tulossa aika monen postauksen verran ;-) Saadaan kahen viikon päästä avaimet, jonka jälkeen alkaa tapahtumaan, vaikka "virallinen" muutto on meillä vasta kuukauden päästä. Elokuussa on vaikka mitä menoa ja meininkiä, sillä muutetaan silloin, koulu alkaa ja lähetään vielä Nizzaan hermolomalle. Mutta mennään asiaan!

Kollaasit40
Keittiö on koko asunnon rumin huone ja laitoinkin siitä jo Snapchattiin kuvia. Näiden kuvien jälkeen sain kymmeneltä ihmiseltä viestiä, että miksi ihmeessä luovutaan meiän täydellisestä kodista ja muutetaan huonompaan... :-D Mutta joo, alkukriiseilyjen jälkeen päädyin sellaiseen lopputulokseen, että uusin meiän vuokra-asunnosta keittiöntasot-, kaapinovet sekä seinät. Ja jos uskallan, niin myös lattiat. Googletellani ratkaisuja tähän keittiöön, löysin fixien ihmeellisen maailman ja se oli menoa. Samalta istumalta päädyin siihen, että laitan keittiöntasoihin marmorikuvion, vaihdan kaapit valkoisiksi ja välitilan joko harmaaksi tai valkoiseksi myöskin. Keittiön lattia on ihan järjettömän rumaa laattaa, joten jos mun uskallus riittää, päällystän sen myös ensimmäisessä kuvassa näkyväksi harmaaksi. Tästä on kuitenkin tulossa ihan omaa postaustaan, jos mä uskaltaudun kokeilemaan... Onko teillä kokemuksia laattalattian fiksistä? Katoin aika paljon kuvia, joissa sitä oli tehty kylppäriin ja se näytti tosi hyvältä!

Kollaasit41
Mä rakastan meiän nykyistä sohvapöytää, mutta kaipaisin jotain uutta. Oon ihastunut tällaisiin puisiin sohvapöytiin ja haluaisin kovasti sellaisen vanhanajan penkin sohvapöydäksi. Nään tän mielessäni päivittäin, mutta en löydä mistään niitä ikivanhoja penkkejä myynnissä. Joten voi olla, että joudun tyytymään tällaisiin kaupan valmiisiin pöytiin. Tavallaan oon pohtinut myös ajatusta, jos sohvapöytää ei ostaisikaan, vaan kattoisi miltä se näyttää ilman. Tällainen puinen pöytä kävisi myös kivasti olkkarissa olevaan tiiliseinään, jota vuokranantaja ei ikävä kyllä antanut maalata valkoiseksi... On vähän erikoista, että meiän klassisessa kodissa on TIILISEINÄ? Saa nähdä, paljonko kriiseilen sen kanssa.

Kollaasit43
Sitten päästään makuuhuoneen pariin, jonne oon suunnitellut vaikka mitä. Mullahan on ollut pitkään mekko-oksa makuuhuoneessa, mutta tilanne on tällä hetkellä se, ettei mun kaikki mekot mahdu enää siihen. Jonain päivänä pitäisikin lähteä etsimään kaksi kertaa pidempää oksaa ja asentaa se makuuhuoneeseen, joka on itseasiassa aika paljon isompi kuin meiän nykyinen. Tän lisäksi oon aina vihannut meiän Ikean yöpöytiä, sillä oon halunnut tilalle jotain persoonallisempaa. Mun tavoitteena onkin löytää mieluisa uusi yöpöytä, joka saa mielellään olla joko kokonaan valkoinen "sohvapöytä" tai sitten oikein ikivanha ruskea jakkara ois myös ihana. Näitten vanhojen huonekalujen kohdalla ikävä totuus on kuitenkin se, että ne on ihan kiven alla etsittäessä. Ja vieläpä silloin, kun niitä pitäisi löytää kaksi samanlaista. Mun yhtenä operaationa on myös ostaa kivoja valoja makuuhuoneeseen, jotta siitä tulisi tunnelmallisempi. En osaa tällä hetkellä vielä yhtään hahmottaa, että paljonko sinne jää tilaa sängyn jälkeen, joten muiden ratkaisujen teko on vaikeaa. 

Kollaasit44Ja sitten parveke, johon oon luonut kovat paineet. Uusi parveke on kapeampi, mutta myös kaks kertaa pidempi kuin meiän nykyinen. Sohvakalusteet menee siis uusiksi ja meiän täytyy käydä hakemassa rakennuskaupasta lisää lautaa, maalata se valkoiseksi ja asentaa uudeksi lattiaksi. Sohvakalusteelle täytyy myös keksiä jotain, mutta toivon, että saisin sen vaan muokattua uudelleensopivaksi tonne. Uutta tilaa tuli siis paljon ja sille pitäisi myös keksiä jotain täytettä! Mulla on mielessä, että haluaisin parvekkeesta kunnon "valkoisen paratiisin", jossa olis moniakymmeniä valoköynnöksiä, kynttilöitä ja paljon tunnelmaa. Vaikka poikaystävän mielestä parveke on varmasti viimeisin juttu, mikä laitetaan kuntoon, niin mä aion suunnitella sen ensimmäiseksi käyttövalmiiksi ;-) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoittehan asiallisesti, kiitos! :-)